Pelaaminen voimavaraksi nuorten tukemisessa – ota pelillisyys käyttöön ammatillisessa työssäsi!

Pelilliset työpajat – uusia keinoja nuorten tukemiseen

Miten pelillisyys voi tukea nuorten hyvinvointia ja osallisuutta? Hankkeessamme kehitettävä malli auttaa ammattilaisia hyödyntämään pelejä nuorten kanssa työskentelyssä – niin järjestöissä kuin kunnallisessa nuorisotoiminnassa.

Työpajoissa testataan pelejä ja arvioidaan niiden ammatillista hyödyntämistä. Nuoret ovat mukana osassa työpajoista jakamassa näkemyksiään pelien toimivuudesta arjen tukena, sekä kehittämässä pelillisyyttä hyödyntäviä työmuotoja.

Hanke tarjoaa nuorille turvallisen tilan, jossa he voivat kehittää sosiaalisia ja vuorovaikutustaitojaan – myös pelien kautta.


Webinaarit – Pelillisyys osana nuorten tukemista

Hankkeemme webinaarit tarjoavat ammattilaisille käytännönläheistä tietoa pelillistämisen mahdollisuuksista sekä konkreettisia keinoja soveltaa niitä omassa työssään.

Webinaareissa jaetaan kokemuksia ja oivalluksia pelien hyödyntämisestä nuorisotyössä sekä esitellään hankkeessa kehitettyä toimintamallia. 

Osallistujat saavat kattavan ymmärryksen siitä, miten pelillisyys voi rikastaa nuorten kanssa tehtävää työtä ja lisätä heidän osallisuuttaan.
Hankkeen päättyessä webinaareihin ja työpajoihin osallistuneet ammattilaiset ovat valmiimpia ottamaan pelilliset menetelmät käyttöönsä – tule mukaan oppimaan ja inspiroitumaan!


Pelillistämisen polun malli – Opas ammattilaisille

Hankkeen tuloksena syntyy Pelillistämisen polun malli – opas, joka kokoaa yhteen hankkeessa kertyneen osaamisen ja testatut menetelmät. Oppaan tavoitteena on tarjota nuorten parissa toimiville organisaatioille käytännön työkaluja pelillisyyden hyödyntämiseen .

Opas sisältää:

✅ Toimiviksi todettuja menetelmiä, joita voi soveltaa nuorten kanssa työskentelyssä

✅ Koosteen soveltuvista peleistä, niiden käyttötarkoituksista ja käytännön soveltamisohjeista

✅Nuorten ja ammattilaisten näkemyksiä pelillisyydestä ja sen mahdollisuuksista nuorisotyössä

Hankkeen lopputuotoksia voivat hyödyntää nuorten parissa toimivat tahot, kuten kuntouttava työtoiminta, nuorten ryhmätoiminnat sekä oppilashuollon ja tukipalveluiden ammattilaiset.

Koulutusorganisaatiot sosiaali-, kasvatus- ja nuorisoalalla voivat hyödyntää hankkeen materiaaleja opetuksessa ja ohjauksessa. Lisäksi hanke tarjoaa sosiaalitoimelle ja sen yhteistyötahoille käytännön ratkaisuja pelillisyyden hyödyntämiseen vaikeasti tavoitettavien nuorten sitouttamisessa.

Oppaasta saat konkreettisia vinkkejä ja uusia näkökulmia pelillisyyden hyödyntämiseen – pysy kuulolla!
Etsi